Logisztika blog

Kezdődik a rémálom: logisztika a Black Friday után

82 ezer futár rohangál a briteknél

2017. november 28. - Logisztikusok

A Staveley Head brit biztosítási cég utánajárt annak, hogy mennyi plusz kapacitással készültek a Black Friday okozta logisztikai kihívásokra az angol futárcégek.

A kihívás az Egyesült Királyság esetén egyenesen óriási. A britek az idei Black Fridayon az előrejelzések szerint közel 7-7,5 milliárd fontot költöttek el, ami közel 15 százalékkal magasabb a tavai adatoknál. Ez egyben azt is jelenti, hogy az üzletek forgalma ilyenkor 3-3,5-szer nagyobb egy átlagos pénteknél, de az igazi terhelést az online webshopok kapják.

A péntektől hétfőig (a Cyber Monday-ig) megrendelt közel 225 millió csomag  kiszállítását mintegy 82 ezer futárnak kell teljesítenie a napokban, de ennek megvalósítása még a nagy futárszolgálatok számára sem egyszerű. A biztosítócég olyan kulcsszereplőket is megkeresett, mint például az Amazon, az Argos és a Royal Mail.

Az adatok alapján nyugodtan mondhatjuk, hogy egy logisztikus számára ez tényleg kész rémálom.

 black_friday_2017_gb_logisztika_csomag_infografika.png

A Staveley Head egy szuper kis honlapot is összerakott a Black Friday és a karácsony időszakára jellemző logisztikai kihívásokról. Innen bányásztuk az adatokat mi is.

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr8813367829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása