Felmérés készült Magyarország lean tudásáról

Fokozatok és számadatok a gembáról* - helyzetkép és tükör a lean hazai művelőinek valós tudásáról

2019. május 13. - Logisztikusok

A lean utóbbi években bekövetkezett térhódításának eredményeképpen lean végzettségek és fokozatok dzsungele jött létre. Ez a helyzet komoly kihívás elé állítja a lean szakembert, aki szeretné tudni, hol tart és hová juthat, milyen messze van még a cél elérése, de ugyanilyen nehéz egy vezető számára eldönteni, hogy milyen képzettségű kollégára van szüksége, illetve az éppen jelentkező milyen leanes tudással rendelkezik. A felmérés segíti az eligazodást a lean tudás birodalmában.

Tovább

Messze az átlag felett a logisztikai terület dolgozóinak bére

Bruttó havi 578 ezer forintot volt 2018-ban az ellátáslánc-menedzsment területén dolgozók átlagbére

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nemrég közzétett kutatása szerint a logisztikai és beszerzési szakemberek átlagkeresete 2018-ban elérte a bruttó havi 578 ezer forintot, ami több mint 60%-kal haladta meg az országos átlagot.

Tovább

Újrahasználható tasak zöldség és gyümölcs vásárlásához

A SPAR új magyarországi kampánya az egyszer használatos műanyag zacskók helyett javasol környezetbarát megoldást

A SPAR a szegedi, győri, és tatabányai áruházaiban újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokkal buzdítja vásárlóit a környezettudatos magatartásra. Az első körben 20 üzletben megvalósuló kezdeményezés egyedülálló a hazai kiskereskedelemben, hiszen akár több éven keresztül is használhatjuk az egyszerűen kezelhető, többször használatos zsákokat.     

Tovább

Multikamerás rendszerrel a biztonságosabb raktározásért

360 fokos, háromdimenziós képpel segíti a Bosch a targoncavezetőket

A raktárcsarnokokban a leggyakoribb „hiánycikk” a hely. A targoncavezetőknek sokszor a legszűkebb folyosókon, polcrendszerek között kell manőverezniük, ami gyakran vezet a járművet vagy az árut érintő, olykor költséges balesetekhez, vagy akár személyi sérüléshez. Ezek elkerülése érdekében fejlesztették ki a Bosch új rendszerét

Tovább

Mennyit keres egy logisztikus 2019-ben?

Kattints ide a logisztikus fizetésfelmérés kitöltéséhez!

Az egyik nagy magyar logisztikai szövetség, az MLBKT hetedik éve vizsgálja a logisztikusok béreit és juttatásait. Kíváncsi vagy rá, hogy az iparágadban, a te végzettségednek megfelelően elég jól keresel-e? Akkor szánj rá 10 percet és töltsd ki ezt az alapos kérdőívet!

FONTOS: válaszaid anonimak maradnak, semmilyen formában nem kapcsolják össze az e-mail címeddel!

A fizetések trendjeiről a Logisztika Blog is beszámol majd.

Csaknem teljes a BILK kapacitásainak kihasználtsága

Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központjában jelenleg a tervezett kapacitásokra is van jelentkező

 

A vállalat által kiadott közlemény szerint meghaladta a 99 százalékot a BILK Logisztikai Nyrt. kapacitásainak kihasználtsága. Pedig Magyarország egyik legnagyobb, 186 ezer m2 területű intermodális raktárvárosának fejlesztése/bővülése az elmúlt időszakban sem állt le.

Tovább