Logisztika blog

Űrlogisztika: 10 műholdat pattintott fel 75 perc alatt Elon Musk csapata

Videón a SpaceX legutóbbi küldetése

2017. október 10. - Logisztikusok

Elon Musk cége, a SpaceX valószínűleg a világ legszexibb, legnagyravágyóbb logisztikai szolgáltatója: egyetlen szállítórakétával vittek ki az űrbe 10 műholdat – így foglalható össze röviden a hétfő reggeli Iridium-3 küldetés.

Itt van pár további adat, csak hogy ízlelgethessük: a SpaceX Falcon 9 nevű hordozórakétája nem egészen 75 perc alatt juttatta célba a tíz műholdat. Az űrrakéta 628 km magasra emelkedett, sebessége pedig elérte a 27.000 km/h-t. A rakéta első fokozata sikeresen visszatért a földre alig 7,5 perccel az indítás után.

A pompás logisztikai projektet valós időben dokumentálták, alább a videó, ha szeretnéd végigizgulni!

Ha van saját logisztikai projektedről videós dokumentáció, vagy láttál valamit, amitől megdobbant a logisztikus-szíved, küldd el nekünk a logisztikusokblog@gmail.com címre!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr1112948427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása