Logisztika blog

Csaknem teljes a BILK kapacitásainak kihasználtsága

Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központjában jelenleg a tervezett kapacitásokra is van jelentkező

2019. január 21. - Logisztikusok

 

A vállalat által kiadott közlemény szerint meghaladta a 99 százalékot a BILK Logisztikai Nyrt. kapacitásainak kihasználtsága. Pedig Magyarország egyik legnagyobb, 186 ezer m2 területű intermodális raktárvárosának fejlesztése/bővülése az elmúlt időszakban sem állt le.

telephely.jpg

A kép illusztráció

A 2018-as év során a korábban megkötött bérleti szerződések meghosszabbításáról, az újonnan megépített csarnok igénybevételéről és a létesítendő beruházás területének lekötéséről, együttesen 68800 m2 raktár és 7300 m2 irodaterület kizárólagos használatáról született megállapodás

A BILK Logisztika Nyrt. a növekvő igények kielégítés érdekében már az elmúlt évben is komoly beruházásokat hajtott végre - ennek részeként készült el 2018-ban a komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas 3800 m2 alapterületű új raktárcsarnokot, amelynek használatát bérlője 11 évre előre le is kötötte. A fejlesztések folytatásaként pedig már hozzálátott egy 21500 m2 raktár és iroda befogadására alkalmas csarnok építéséhez is, igaz a 3,5 milliárd forint értékű beruházás által megteremtődő új kapacitás valamivel több mint 85%-át is előre lekötötték.

Az intermodális logisztikai központ az igen kedvező elhelyezkedése mellett (a BILK az M0-ás körgyűrűről közvetlen lehajtóval rendelkezik) szolgáltatásainak köszönhetően is vonzó a piacon, hiszen „A” kategóriás logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokok, ADR-minősítésű és közvetlen iparvágány kapcsolatú raktárak, 1. típusú vámudvar, eszközbérlési lehetőségek állnak a bérlők rendelkezésére, akik kiaknázhatják a konténerterminállal való közvetlen kapcsolatban rejlő előnyöket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr8714579796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása