Logisztika blog

Kigyulladt egy raktárépület a XIII. kerület kellős közepén

Óriási füstfelhő leng Angyalföldön felett - a tűzoltók nagy erővel vonultak a helyszínre

2018. június 13. - Logisztikusok

Az Országos Katasztrófavédelmi Főhatóság honlapjára reggel 9:58-kor került fel az első jelzés, mely szerint kigyulladt egy műszaki berendezések raktározására szolgáló háromezer négyzetméteres raktárépület Budapesten XIII. kerületében, a Frangepán utcában. 

A hírek szerint 11 órakor már ötven fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltó küzdött a lángokkal, melyet még mindig nem sikerült teljesen eloltani. A legutóbbi hivatalos jelentés szerint tizenegy vízsugárral és két emelőre szerelt vízágyúval sikerült körülhatárolniuk a tüzet, amely így továbbterjedni már nem tud. (Az MTI első információ még arról szóltak, hogy egy közeli irodaépület is veszélyben van, de ezt a veszélyt ezek szerint gyorsan sikerült elhárítani.)

katasztrofavedelem_20180613.jpg

(Kép az oltásról a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldaláról)

A környékről több száz embert kísértek biztonságos helyre. A katasztrófavédelem mobil laborja egészségre káros értéket semmilyen anyagból nem mutatott ki.

 

UPDETE: A katasztrófavédelem honlapján pár perccel ezelőtt (13:26-kor) jelent meg a hír, hogy sikerült eloltani a lángokat. A rövid közlemény szerint azonban az utómunkálatok még órákig elhúzódhatnak, mert a tűzoltóknak minden izzást meg kell szüntetniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr2514045228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.06.13. 13:30:46

Ezzel egy bajom van: számítógép alkatrészek égésekor úgy tudom, bőven szabadul fel káros anyag. Akkor itt hogyhogy nem??
süti beállítások módosítása