Logisztika blog

Jelentős béremeléseket jelentett be több áruházlánc

Az emelés a logisztikai központokban dolgozókat, illetve a logisztikai alkalmazottakat is érinti

2019. január 15. - Logisztikusok

Az Auchan és a Spar is komoly béremeléseket hajt végre, kiemelve a versenyképes fizetések és az alkalmazottak megbecsülésének jelentőségét.

Az Auchan Retail Magyarország hétfői közleménye a nem vezető beosztású munkatársak alapbérének "lényeges mértékű" növekedésről ír, amelyhez emelkedő prémiumok és béren kívüli juttatások is tartoznak. A francia tulajdonú vállalat élet- és balesetbiztosítást, egészségügyi szolgáltatásokat, vásárlói kedvezményt és részvényesi programot is kínál az alkalmazottainak.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. közleménye szerint a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben, valamint a logisztikai központokban a kezdő alapbér minimuma havi bruttó 220 ezer forintra nőtt. Vásárlói kedvezményt a Spar is kínál, emellett továbbra is biztosítja alkalmazottai számára a 13. havi juttatást és a hűségprogramot. Utóbbi évi 100 ezer forintról 120 ezer forintra nőtt, így havonta bruttó 10 ezer forint bérkiegészítést jelent, Szép-kártyára pedig a munkaviszony kezdetétől függően 40 és 100 ezer forint juttatást utalnak.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. december 14-én jelentette be, hogy 10,88 százalékkal emeli a heti 40 órás munkaidőben dolgozó, kezdő pénztáros és logisztikai alkalmazottak fizetését, amely így havi 301 900 forintra nő. Bolti eladóik nagy része 30 órás munkahétben dolgozik, ami az Aldi szerint azzal magyarázható, hogy a jövedelmük így is versenyképes. A részmunkaidőt az áruházlánc is támogatja, mivel a munkavállalóknak így több szabadidejük marad.

MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr114579804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása