Logisztika blog

Harmadával vágja vissza ökológiai lábnyomát a futárcég

2020. október 02. - Logisztikusok

Párizsban már több mint egy éve teljesen kibocsátásmentesen, 165 elektromos járművel biztosítja a csomagok kiszállítását és begyűjtését a DPDgroup helyi cége. Most egész Európára kiterjedő környezetvédelmi vállalásokat tettek. Magyarországon például 130 alternatív meghajtású szállítóeszközt állítanak munkába 2025-ig.

powerpoint-2020_paneuropean_campaign_29.jpg

Nem volt elég a kompenzáció

“A DPDgroup 2012-ben indította útjára első, akkor merésznek számító szén-dioxid-kompenzációs programját. De be kellett látnunk, hogy a kompenzáció nem elégséges – szükség van tevékenységünk szén-dioxid kibocsájtásának csökkentésére. Elérkezett az idő, hogy belevágjunk egy újabb ambiciózus programba.” – nyilatkozta Boris Winkelmann, a GeoPost és a DPDgroup elnök vezérigazgatója.

Az új intézkedésekkel többek között

  • 130 városi depót alakítanak ki Európa szerte 2020 végéig;
  • levegőminőség-figyelő programot indítanak 20 európai nagyvárosban 2021-re;
  • szén-dioxid kibocsátásukat 30 százalékkal csökkentik 2025-re.

 

Okos városi kiszállítás

DPDgroup alternatív meghajtású szállító járművek üzembe állításával, illetve további kibocsátáscsökkentő kezdeményezések és innovatív kiszállítási megoldások kidolgozásával igyekszik biztosítani a kiszállítás karbon-lábnyomának csökkentését.

A csomagkiszállítás és -felvétel utolsó, legszennyezőbb kilométerei okozta negatív hatások (forgalomnövekedés, légszennyezés stb.) csökkentése érdekében több mint 100 városi depót hoztak létre.

A DPDgroup célja, hogy 2025-re 225 európai városban már kizárólag alternatív meghajtású járművekkel szállítson csomagokat. Ez a vállalás pedig lehetővé teszi, hogy aktív részese legyen a jövő városközpontjainak tervezésében és kialakításában.

 

Levegőminőség-figyelő program

A DPDgrup 2019 végén útjára indított programjának részeként a levegő szennyezettségét mérő, és az adatok valós idejű megjelenítését lehetővé tevő szenzorokat telepítettek a kiszállítást végző járművekre, a városi depókba, valamint a Pickup csomagpontokhoz. A program jelenleg 5 európai városban, Lisszabonban, Párizsban, Madridban, Londonban és Rotterdamban működik, miközben a DPDgroup 2021-re további 15 város bevonását tervezi.

A programnak már vannak eredményei, melyekről Miguel Gaspar, Lisszabon alpolgármestere így nyilatkozott: “A levegő minőségével kapcsolatos információk igen hasznosak városunk számára – lehetőséget biztosítanak a problémás területek azonosítására, és hozzásegítenek annak megértéséhez, hogy hol és mikor a legtisztább a levegő. A DPDgrouppal való együttműködésnek köszönhetően olyan információkhoz jutunk, amelyek segítenek a városi levegő minőség és ezen keresztül a közegészségügyi állapotok javítását célzó erőfeszítéseinket.”

2025-re a DPDgroup a kiszállított csomagra vetített szén-dioxid kibocsátását további 30%-kal akarja csökkenteni – ennek részeként pedig Magyarországon mintegy 130 db alacsony és zéró kibocsátású szállítóeszközt, cargo bike-ot, elektromos autót állítanak üzembe.

A büszkék vagyunk arra, hogy részvételével a DPD Hungária is nagyban hozzájárul a program céljainak megvalósításához. Egyben biztosak vagyunk abban, hogy környezeti és gazdasági szempontból is ez a legjobb befektetés a jövő számára

– mondta Czifrik Szabolcs, a DPD Hungária Kft. ügyvezetője.

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr4816224334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása