Logisztika blog

Terjeszkedik a régióban a UPS

2021. október 26. - Logisztikusok

A UPS eddig több mint 600 millió COVID-19 vakcinát szállított ki több mint 100 országba 99,999%-os pontossággal, és a tervek szerint 2021 végéig legalább egymilliárd vakcinát juttat majd célba. 

Van tehát cucc, van meló, a UPS egészségügyi üzletágában sorra épülnek az új logisztikai központok.

ups_1.jpeg

A cég most kifejezetten egészségügyi logisztikára szakosodott létesítményt nyitott a csehországi Ostravában. A 3800 m2-es létesítményben több validált, szabályozott hőmérsékletű hűtő- és fagyasztókamrát alakítottak ki a különböző hőmérséklet-érzékeny gyógyszerek és biológiai készítmények számára.

Az új ostravai létesítmény a vállalat magyarországi jelenlétét is támogatja, mellette pedig a cseh, szlovák, lengyel kórházi és gyógyszertári disztribúciót is segít kiszolgálni. 

A UPS Healthcare, a vállalat egészségügyi üzletága az elmúlt 12 hónapban további 13.000 négyzetméterrel bővítette kapacitását Magyarországon, ahol így összesen már 37.000 négyzetméterrel rendelkezik. A hazai központ belföldön nagykereskedőket, kórházakat és gyógyszertárakat szolgál ki termékekkel. Innen pedig további 30 országba is szállítanak Magyarországról, lefedve az összes közép- és kelet-közép-európai országot, Oroszországot, Törökországot és a FÁK-államokat is. 

1 millió négyzetméternyi hely gyógyszerlogisztikára

2021-ben a UPS Healthcare emellett több mint 36 000 négyzetméter jó gyártási gyakorlatnak megfelelő hűtő- és fagyasztó kapacitásba fektetett be újonnan épített és korszerűsített egészségügyi létesítményekben, többek között Olaszországban, Lengyelországban, Hollandiában, Németországban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Ezek a létesítmények, amelyek 2°C-tól akár -80°C-ig terjedő hőmérsékleten képesek biológiai termékeket tárolni, a már meglévő, a világ 32 országában található 1 millió négyzetméternyi dedikált egészségügyi raktárterületet egészítik ki.  

"A globális hálózatunkhoz csatlakozó új létesítmény a világ egyik leggyorsabban növekvő egészségügyi piacának szívében helyezkedik el. Azzal, hogy bővítjük képességeinket a régióban, az ügyfeleink támogatásába fektetünk, akiknek a legújabb gyógyszeripari, biotechnológiai és orvostechnikai termékek forgalmazásához számos speciális tárolási és kezelési szolgáltatásra van szükségük" - mondta el Fredrik Jansson, a UPS Healthcare Europe közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr3816736218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása