Logisztika blog

Logisztika Napja a Trans-Sped Csoportnál

Mintegy 400 diák vett részt a Trans-Sped április 19-re meghirdetett nyílt napján

2018. április 19. - Logisztikusok

Hogyan lehet a gyógyszereket biztonságosan szállítani és tárolni? Mi kell ahhoz, hogy egy teljes gyárat percre pontosan ellásson alapanyaggal egy logisztikai cég? Egyáltalán mi mindent befolyásol a logisztika? Ahhoz, hogy legyen a boltban kenyér, ablaküveg az autónkban, legyen a munkahelyünkül szolgáló gyárban alapanyag, ahhoz professzionális és jól szervezett logisztikai folyamatokra van szükség. A Trans-Sped Csoport három telephelyén tartott rendezvényeken ezen folyamatok kulisszatitkaiba nyerhetnek betekintést a látogatók.

A debreceni, tatai, tiszaújvárosi logisztika szakos diákoknak most arra nyílt lehetősége, hogy a Logisztika Napja alkalmából egy olyan cégnél pillanthatott be a színfalak mögé, ahol csaknem 800 fő összehangolt gépezetként szolgálja ki partnerek százait.

logisztika_napja_trans-sped_1.jpg

A Trans-Sped csaknem három évtizede van jelen a szakmában, a globális rendezvénysorozathoz pedig azért csatlakoztak, hogy a szakma teljes spektrumát be tudják mutatni az érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiataloknak. A három telephelyen összesen mintegy 400 tanulót érdekelt a Trans-Sped Diáknapja. A látogatók testközelből ismerhették meg a Trans-Sped Csoport logisztikai szolgáltatásait, sőt, a szakértők segítségével megtekinthették a legmodernebb kamionokat is, a vállalat HR részlegének előadása keretében pedig a karrierlehetőségeikről is széles körű tájékoztatást kaptak.

Az életszerű példák leglátványosabbika a kamionok holtterét szemlélteti. Vannak olyan tehergépkocsi-vezetőfülkék, melyek holttere csaknem két méter – ebben a hatalmas területben akár személyautóval is észrevétlenek maradhatunk. A közlekedésbiztonsági előadás során a tanulók a kamionba ülve is kipróbálhatták, mit látnak a sofőrök – és mit nem.

logisztika_napja_trans-sped_2.jpg

„A szakmai utánpótlás biztosítása kulcsfontosságú az iparágban, éppen ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy olyan eseményeket szervezzünk, mely valóban felkelti a fiatalok érdeklődését a logisztikai szakmák iránt. Ezt szolgálja a logisztika napja is, ahol interaktív formában, játékosan, életszerű példákon keresztül tudjuk megmutatni a vállalati folyamatokat.  Célunk, hogy a diákoknak karrierlehetőséget mutassunk, hiszen mi jó szakembereket, ők pedig biztos hivatást és munkahelyet találhatnak. Ez tehát olyan lehetőség, ahol mind a két oldal nyerhet.” – nyilatkozta Debrecenben Elek Gergő, logisztikai igazgató.

A Logisztika Napja

A Logisztika Napja (Tag der Logistik) programsorozatot a Német Logisztikai Társaság (Bundesvereinigung Logistik - BVL) indította útjára még 2007-ben. A kezdeményezés céljai - hogy a szélesebb közönség, így köztük a legfiatalabbak is megismerhessék mi is a logisztika és hogyan is működik, felismerjék a kifejezés mögött meghúzódó számtalan feladatot, és belelássanak az ezek megoldásán dolgozó cégek munkájába - azóta sem változott. A programsorozat így egyszerre oktat, reklámoz és toboroz, miközben mindenki jól érzi magát.

Magyarország 2012-ben csatlakozott a kezdeményezéshez - a hazai programok szervezését és összefogását pedig a szakma legnagyobb hazai szervezete a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság vállalta magára. Sikerüket jól mutatja, hogy Németország mellett ma már Magyarországon az egyik legtöbb programot meghirdető ország.

Tavaly 20 ország mintegy 400 programján 40.000 érdeklődő vett részt. Reméljük, hogy idén még többen vesznek majd részt a jelenleg is zajló programokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr9213849372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása