Logisztika blog

Gyomorgörcs indul: ideér a csomag karácsonyig?

2017. december 17. - Logisztikusok

Már csak 5 munkanap van vissza karácsonyig. Ha még van olyan internetes rendelésed, amit nem kaptál kézhez, akkor lassan kezdődik a gyomorgörcs. Ne izgulj, van néhány tippünk arra az esetre, ha több információt szeretnél a csomagodról!

pexels-photo-105472.jpeg

Ne telefonálgass, írj inkább emailt!


Telefonon érdeklődni nettó szívás, felesleges ezzel próbálkoznod. A webáruházak és a futárszolgálatok most sokkal könnyebben elérhetőek emailben, mint telefonon. A vonalak száma korlátozott, viszont a legtöbb helyen munkaidőn túl is tolják a szorgos ügyfélszolgálatosok a válaszokat.

Az emailnek ráadásul nálad is nyoma marad, ha reklamációra kerülne a sor.

Használd a trackinget!


A nagyobb szolgáltatóknál kivétel nélkül van csomagkövetés. E-mailben vagy SMS-ben fogod tőlük megkapni azt az egyedi azonosító linket, aminek a segítségével láthatod, merre jár éppen a csomagod. (Feltéve, ha a webáruház átadta a futárcégnek az email címed, telefonszámod! Ha ezt elmulasztotta, akkor buktad a lehetőséget.)

Nem működik a nyomkövetés?


Ha a nyomkövetés nem működik, akkor kezdhetsz gyanakodni, hogy a webáruház még át sem adta a futárszolgálatnak a csomagod. Ilyenkor az előre generált csomagszámot átküldik neked, de a megrendelt termék még valahol a webshop raktárában csücsül.

Ilyen esetben fordulj a webáruházhoz, egyedül ők fogják tudni megmondani, mikor adják le a futárszolgálat depójában a te pakkodat.

Szolgáld ki magad: ha nem jó az előre jelzett kiszállítási időpont, módosítsd az internetes felületen!


A legtöbb szolgáltatónál néhány kattintással módosíthatod a kiszállítás napját vagy a címet az online felületen, az egyedi linked segítségével. Fontos, hogy másik cím megadása esetén készülj fel arra, hogy a módosítással egy-két nappal később kaphatod meg a csomagot. Ilyenkor ugyanis előfordulhat, hogy előbb másik depóba viszik át a csomagot, mert más futárok dolgoznak azon a területen.

Átvették a csomagod, de nem tudod, hogy kicsoda?


A jogszabályok szerint a szomszédnak is átadhatják a csomagodat. Nem árt jóban lenni velük, és utánvéttel rendelni. Ha valaki átvette a csomagod, kérdezz körbe a szomszédoknál.

 Emlékeztető:

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr6913507013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása