Logisztika blog

Ugye van házszámod? Életmentő lehet

Erre is figyelj, ha a 112-öt hívod!

2017. november 29. - Logisztikusok

Vidéken, rossz lakhatási viszonyok között egyáltalán nem ritka, hogy nincs se házszám, se működő csengő vagy kaputelefon az épületeken. Ez az állapot nem csak a futárok életét nehezíti meg. Életbevágó másodperceket veszíthetnek a mentők, a rendőrök és a tűzoltók is, ha keresgélni kell a segítségkérőt.

hazszam.jpeg
Ha a mentésirányítás útvesztőjében sikerült elérni, hogy a mentő, a rendőrség vagy a tűzoltóság útnak induljon, további életbevágó másodperceket lehet nyerni három végtelenül egyszerű módon:

  • az utcáról jól látható az épület házszáma,
  • a kaputelefonon ki van írva a lakók neve,
  • működik a csengő.


Kisbabás anyukák figyelmébe


Érthető, ha nem akarod, hogy a kisbabád felébressze a futár csengetése, de érdemes inkább csak lejjebb venni a csengő hangerejét, mint kikapcsolni. Sose legyen rá szükség, de mi van akkor, ha a mentősöknek kell a bejáratnál ácsorogni, mert nincs aki beengedje őket?

Hiányzó házszám miatt bírság


A hatályos jogszabályok szerint az ingatlan tulajdonosának kötelessége kitennie a házszámot. Aki ezt elmulasztja, közösségellenes magatartást követ el.

A helyzet annyira súlyos, hogy erről már néhány önkormányzat is elkezdett hirdetéseket közzétenni – írta egyik olvasónk.

hazszam.pngForrás: Olvasónk

Kép: Pexels.com

A bejegyzés trackback címe:

https://logisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr4813403539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása